22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Hasar asılsız çıktı, yardımlar iade edildi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin en fazla hissedildiği ilçelerden olan Maden'de deprem sonrası çıkan söylentiler, ilçede kısa süreli panik yaşattı.

Depremin ardından Polatlı ve Çakıroğlu köylerindeki evlerin yüzde 80'inin yıkıldığı söylentilerinin yayılması üzerine kriz masası ekipleri, ilçedeki mağaza ve evlerden battaniye, soba ve gıda malzemeleri toplamaya başladı. Toplanan malzemeleri araçlara yükleyen ekipler, bu köylere doğru yola çıktı. Ekiplerden önce köylere giden Kaymakam Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Orhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Güven dönüş yolunda kriz masası ekipleri ile karşılaştı ve köylerde söylendiği gibi yıkıntının olmadığını öğrendiler. 

Bunun üzerine ekipler, topladıkları yardım malzemelerini ilçeye geri getirerek, sahiplerine teslim etti.

YANGIN TATBİKATI SIRASINDA DEPREM

Maden İlköğretim Okulu öğrencilerinin merkez üssü Sivrice ilçesi olan 5.9 şiddetindeki deprem sırasında okulda yangın tatbikatı yaptığı bildirildi.
Yetkililer, öğrencilerin sarsıntıyla bir anda kısa süreli panik yaşadığını, ancak daha sonra okulda öğrendikleri deprem anında yapmaları gereken davranışları sergilediklerini söylediler. Öğrencilerin oldukça soğukkanlı davrandığını kaydeden yetkililer, ”Öğrencilerimiz deprem anında yangın tatbikatı yapıyorlardı. Bu sırada deprem meydana geldi. Öğrencilerimiz kısa süreli panik yaşadı ama sonra hemen kendilerini topladılar ve soğukkanlı tavır sergilediler. Yangın tatbikatı gerçek depreme dönüştü” diye konuştular.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 13:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?