3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Hastanede hemşire sıkıntısı

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nin hemşire sıkıntısının giderilmesi için Maliye Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Personel Daire Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, soruna çözüm getirmenin çabasında olduklarını söyledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nin yaşadığı hemşire sıkıntısının diğer üniversite hastanelerinde de yaşandığını kaydeden Milletvekili Öztürk, "Bu konudaki sıkıntı bize bildirilmişti. Biz de hastanenin ihtiyacını gidermek üzere başta Maliye Bakanlığı olmak üzere yetkililerle görüşmelerde bulunduk. Maliye Bakanlığı kadro konusunda DPT Personel Daire Başkanlığı'nın gerekli çalışmaları yapmasını istedi" diye konuştu.

Milletvekili Öztürk, "DPT Personel Daire Başkanlığı üniversitelerin rektörlüklerinden konuyla ilgili durumlarını ve ihtiyaçlarını belirten bir yazı istediler. Bu yazıların gelmesiyle birlikte çalışmalar yapılacak. Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İrfan Kaygusuz, hastanede bir hemşireye 40-45 hastanın düştüğünü belirtiyor. Tabii ki böylesi bir tabloda arzulanan hizmetin verilmesi çok zor. Biz bu konuda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz soruna gerekli çözümü getirmek ve üniversite hastanelerinin sıkıntısını çözümlemek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 16:48:44
Güncelleme :9 Nisan 2008 Çarşamba 16:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?