3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Hastanede yeni birimler açılacak

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Yılmaz, hastanede yeni birimler oluşturacaklarını söyledi. 

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Yılmaz, hastanenin inşaatı devam eden yeni poliklinik binasının Haziran ayında teslim edileceğini, bu binanın teslimi ile birlikte mevcut binalardan bu bölüme bölümlerin aktarılacağını, böylece boşalacak yerlerde yeni birimlerin ve bölümlerin kurulması için imkanları olacağını ifade etti. 

Başhekim Yılmaz, Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesinde Renaltransplantasyon (Böbrek Nakil) Merkezi kurmak üzere çalışmaları başlattıklarını belirterek, şunları
söyledi:
"Bölgemizde Renaltransplantasyon Merkezi bulunmuyor. Bu merkezi bünyemizde kurarak bölgemize önemli bir hizmet vermeyi planlıyoruz. Bünyemizde Transplantasyon Merkezi kurma konusunda düşüncemiz oldu ancak bu merkezi kurmak için öncelikli olarak eleman temin edilmesi gerekiyor. Bu merkez için gastroenterolog, imminolog, nefrolog uzmanı bulunması gerekiyor. Bu merkezlerin bulunduğu hastanelerde bile nakiller çok zor oluyor. Bu konuda şu an için bir çalışmamız söz konusu değil. Binalarımızda yaşanacak transferlerle birlikte bünyemizde 50 yataklı erişkin, 30 yataklı çocuk yoğun bakım üniteleri oluşturacağız."

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 18:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?