6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Hava kirliğinde herkes denetçi olmalı

Elazığ'da yaşanan hava kirliliğini önleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Muammer Muşmal, tüm vatandaşların bu konuda yükümlülüğünün bulunduğunu ve denetçi olması gerektiğini söyledi. 

Vali Muşmal, Elazığ'da yakıt konusunun denetim altında bulunduğunu, vilayet bünyesinde bir laboratuvarlarının bulunduğunu, burada yakıtların analizlerinin yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: 

"Bu iş, sadece devletin ve kolluk kuvvetlerinin yaptığı çalışmayla sınırlı kalmamalı. Vatandaşlarımız da kendi üzerine düşeni yapmalı. Site yöneticileri, apartmanına veya sitesine aldığı yakıt türünün ne olduğu bilmek zorunda. Yakıt parasını yatıran vatandaşlarımız da, ısınmaları için alınan yakıtın hangi kalitede olduğunu öğrenmek zorunda. Böylece, yapılan çalışmalar amacına ve hedefine ulaşır. Bizim yaptığımız çalışmalar devam edecek. İl Çevre Kurulu, ilimizde kış aylarında ısınma amaçlı olarak kullanılacak yakıt türünü belirlemiş ve ilan etmiştir. Bu belirlemede yer almayan türde yakıtı ilimize getirmek isteyenlere, tespit edilmeleri halinde gerekli cezai işlemler anında yapılacaktır." 

Vatandaşların da yapılan çalışmalara katılması gerektiğine işaret eden Muşmal, "Bundan sonra hava kirliliğini önlemede çok önemli adımlar atılacaktır. Bu işte herkesin sorumluluğu vardır ve bunu yerine getirmesi gerekiyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 18:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?