4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Havaalanı Başbakan'ı bekliyor

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve bu yıl Ekim ayında bitirilerek hizmete açılması planlanan Elazığ Havaalanı pist yapımında çalışmalar ivme kazandı. 

18 Ekim'de Elazığ'a geleceği belirtilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Elazığ'a getirecek olan uçağın yeni piste inerek pistin açılışını yapması planlanıyor. 

Havaalanı pist inşaatının tamamlanması için çalışmaları hızlandırdıklarını ve çift vardiya olarak çalışmalara devam ettirdiklerini belirten şantiye şefi Alper Tutak, pistin beton dökümünü tamamladıklarını, apron betonunun döküldüğünü ve pistin benkat beton çalışmaları ile ışıklandırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Tutak, "Şu anda Elazığ Havaalanı yeni pistinin tamamlanması için gerekli çalışmaları vardiye sayısını artırarak devam ettiriyoruz. Bu çalışmalarımızı 18 Ekim'e kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu tarihte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize yapacağı ziyaret ve bu ziyaretler sırasında yapacağı açılışlar arasında havaalanı pistinin de olmasını arzuluyoruz. Hedefimiz bu çalışmalarımızı tamamlayarak bu isteğimizi gerçekleştirmek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 15:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?