3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Havaalanından sonra yenilik var

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Elazığ Havaalanı'nın yeniden hizmete açılmasıyla birlikte bölgeye yönelik bazı farklı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz" dedi.


Bakan Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ve Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu ile birlikte Elazığ'a geldi. Yapımı devam eden Elazığ Havaalanı'nda incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, havaalanında Vali Muammer Muşmal, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Abdullah Doğan, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Yıldırım, Elazığ Havaalanı pist yapımı çalışmalarının sıkıntılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bu iki yıllık bir sorun değil, 50 yıllık bir sorun. Elazığlılar yıllardır bekliyor, birkaç ay daha beklesinler. İlk adımı biz attık ve beklemediğimiz sıkıntılar yaşandı. İki seçeneğimiz vardı. Ya ihaleyi feshedecektik ya da destek verecektik. Biz ikinciyi tercih ettik. Yapımcı firmanın bazı kurumlarla olan sorunlarının çözümünde yardımcı olduk. Elazığ Havaalanı'nın yeniden hizmete açılmasıyla birlikte bölgeye yönelik bazı farklı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Havaalanının tamamlanma tarihi konusunda Bakan Yıldırım, piste uygun apron yapımıyla ilgili olarak 2009 programına alınması yönünde teklif verdiklerini, teklifin kabul edilmesi durumunda kesin bir tarih verebileceklerini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya da, 50 yıllık bir rüyanın tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "29 Ekim'de düzenleyeceğimiz bir törenle açılışı yapmayı ve Başbakan Erdoğan'ı Elazığ'a getirtmeyi planlıyoruz. Başbakan Erdoğan'la görüşüp Elazığ'a gelmesi yönünde ikna etmeye çalışacağım" dedi.


Bakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra Ağın'a geçerek Karamağara Köprüsü çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 09:48:33
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 09:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?