22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Havalanına ILS sistemi geliyor

Elazığ Havaalanı'nın yeni yapılan pistine ILS sisteminin kurulacağı açıklandı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, yeni yapılan havaalanı pistinin alt ve üst yapısında uçakların iniş ve kalkışında kullanılacak tüm elektronik sistemlerin yer aldığını, bu konuda milletvekili arkadaşlarıyla birlikte DHMİ yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde, sistemlerin kurulmasının 2008 yılı yatırım programına dahil edildiğini söyledi. Öztürk, Elazığ Havaalanı pistinin yapımının tamamlanmasıyla birlikte bu alanda yapılacak yeni yatırımlarla havaalanının hava limanına dönüştürüleceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi havaalanı pistinin sahip olduğu konum nedeniyle büyük uçaklar Elazığ'a gelemiyordu. Bu olumsuzluğun giderilmesi için havaalanının yeni bir piste kavuşması yönünde yapılan çalışmalar olumlu netice vermiş, yeni pistin yapımına geçen yıl başlanmıştı. Pistin yapımı bu yılın sonuna kadar tamamlanacak, ancak elektronik altyapı çalışmaları devam edecek. Beklentimiz 2008 Mayıs veya Haziran ayına kadar bütün çalışmaların tamamlanması ve pistin hizmete açılmasıdır. Elektronik altyapı çalışmalarında VOR ve ILS sistemleri de yer alıyor. Yapılacak bu sistemlerle havaalanının hiçbir altyapı eksikliği kalmayacak. Zaten bu çalışmaların bir adım sonrasında da havaalanının hava limanına dönüşmesi çalışmaları başlayacak. ILS sistemi için DHMİ 2008 yılı içinde gerekli ihaleyi yapacak, bu ihalenin ardından da sistemin kurulması için çalışmalara başlanacak."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabiha demirel IP: 77.61.7.xxx Tarih : 9.01.2009 17:06:31

Boyle bir hizmet cok guzel. Ben avrupada yasadigim bir insan olarak ilk elaziga gelisimdi havaalinimizi cok yetersiz buldum. insallah dahada guzel hizmetler goruruz. saygilar