30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Hayvan sevgisi çiftlik kurdurdu

TIP DOÇENTİNİN HAYVAN SEVGİSİ ÇİFTLİK KURDURDU

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Demir'in hayvan sevgisi çiftlik kurdurdu.

Demir, Keban yolu üzerinde 7 dönüm arazide kurduğu çiftlikte 150'den fazla köpek ile çok sayıda kanatlı hayvan besliyor.

Özellikle kangal köpek ırkını korumayı planladığını bildiren Demir, ''Kangal köpekleri erkek kardeş, kız kardeş ile çiftleşmez Çiftleşmelerini siz göremiyorsunuz. Adaba uyuyorlar'' dedi.

Hayvan sevgisinin babasından kaldığını belirten Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Demir, barınakta özellikle kangal köpeği yetiştirdiğine dikkat çekti.

'Dostlar Çiftliği' adını verdiği hayvan barınağında 150'den fazla köpek ile çok sayıda kanatlı hayvan besleyen Doç. Dr. Demir, amacının kangal ırkının daha ideal şekillere getirilmesi olduğuna işaret ederek, ırkın korunmasını hedeflediğini ve özel zevkini tatmin ettiğini söyledi. Demir, "Bu zevk babamın özel bir zevkiydi. Çok hayvanseverdi, ondan bize bulaştı. Tamamıyla hobi niteliğinde buralara sadece özel dostların ötesinde tüm hayvanseverler ve aileler geliyor. Şu an 150 üzerinde köpek var 16 ırktan" diye konuştu.

Demir, kangal ırkının çok orijinal olduğunu belirterek, ''Bu orijinalliğini yaşayan, bakan, besleyen biliyor'' diye devam etti.

Demir, "Kangal'ın en önemli özelliklerinden birisi, sürü koruma köpekleri olması. Bunlar bu işi en ideal şekilde yapıyorlar. Bunlar dünyanın değişik ülkelerinde bile denendi. Kangalın diğer köpeklerden ayrılan özellikleri var. Bunlar son derece duygusal hayvanlar. Türk'ten gelen özelliklere almışlar. Bunların maddi bir beklentisi yok, sevgi üzerine kurulmuş dünyaları var. Siz onu severseniz o size hitap eder. İlgilenmezseniz size hitap etmez. Erkek kardeş, kız kardeş ile çiftleşmez Çiftleşmelerini siz

göremiyorsunuz. Adaba uyuyorlar. Gecenin ilerleyen vakitlerinde bu iş gerçekleşiyor. Onun ötesinde ölüme yakınsa hayvan sahibinin gözü önünde ölmüyor. Gidip ölecek bir yer bulup orada ölüyor" şeklinde konuştu.

Hayvan çiftliği özellikle hafta sonu hayvanseverlerin akınına uğrarken, çiftlikte kangal köpeklerinin yanı sıra kanatlı çok sayıda hayvanın da bulunması dikkat çekti.

TIP DOÇENTİNİN HAYVAN SEVGİSİ ÇİFTLİK KURDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:09:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 16:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?