3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Hazar Şiir Akşamları başladı

Elazığ'da bu yıl 17'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, şairler yürüyüşü ile başladı.


Yurtiçi ve yurtdışından 39 şairin katıldığı Hazar Şiir Akşamları, eski belediye önünden şairler yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından Öğretmenevi önünde düzenlenen açılış töreninde konuşan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kültürün, sanatın ve edebiyatın beşiği kabul edilen Elazığ'da Türk dünyasını 17 yıldır ağırlayarak, dünyanın gelişen ve değişen yapısı içerisinde kültür birlikteliğinin ve kültürel işbirliğini sağlamanın kendilerine gurur verdiğini söyledi.

Selmanoğlu, "Etkinliklerin bu yıl şairlerin sultanı Necip Fazıl Kısakürek adına yapılması şiir akşamlarını daha bir anlamlı yapmaktadır. Kendi çağında olduğu gibi ebediyete intikal ettiği günden sonra da milli manevi değerlerine bağlı, ülkesinin birliği ve bütünlüğü için çalışan, müspet ilimlerle birlikte manevi ilimleri bünyesinde ve hayatında meczetmeyi başarmış bir altın nesil yetişmesi için büyük mücadeleler vermiş bu ulu çınarı bir kez daha rahmet ile minnet ile anıyoruz" " dedi.


Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl ise, 17 yıl önce Fırat Üniversitesi ile valilik tarafından küçük çapta yapılan bir etkinliğin büyüyerek kartopu haline geldiğini söyledi. Bingöl, "Türk dünyasının milli ve manevi özelliklerini taşıyan Elazığ'da kültür faaliyetlerinin yapılması çok önemlidir. Üniversitenin de görevi kültür faaliyetlerini yaymaktır. Bu yıl Türk Dünyası Hizmet Ödülü'nün Turhan Yazgan hocamıza verilmesi gurur vericidir. Hedefimiz Türk kültürünü nesilden nesile yaymaktır" diye konuştu.

Törende BM'nin Azerbaycan Temsilcisi Elçin İskendirzade, Türk ve dünya kültürüne verdiği hizmetlerden dolayı Elazığ Valisi Muammer Erol'a BM Üstün Nişan Ödülü verdi. Açılış mehteren takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile sona erdi. 17. Hazar Şiir Akşamları'nın açılışına AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Vali Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl, Prof. Dr. Turhan Yazgan, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile çok sayıda şair ve vatandaş katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 22:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?