3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Hazar Şiir Akşamları sona erdi

Elazığ'da bu yıl Şair Necip Fazıl Kısakürek anısına düzenlenen 17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları yerli ve yabancı çok sayıda şairin katıldığı program ile sona erdi.

Elazığ Valiliği tarafından 25-28 Haziran tarihleri arasında Merhum Necip Fazıl Kısakürek anısına düzenlenen 17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'na; İran, Azerbaycan Türkmenistan, Makedonya, Kıbrıs, Moğolistan, Özbekistan, Kerkük'ten toplam 39 şair konuk olarak katıldı.

Hazar Gölü kıyısında düzenlenen Şiir Akşamlarına; AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Faruk Septioğlu, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile çok sayıda Elazığlı sanat ve şiir sever katıldı.

25-26-27-28 Haziran günlerinde gerçekleştirilen 17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'na Türk edebiyatının seçkin şairlerinden Gülşen Yılmaz, Güldeniz Ekmen Agiş, Muhammed Ali Eşmeli, Ali Akbaş, Hüsamettin Septioğlu, Yahya Akengin, Esat Kabaklı, Bahtiyar Aslan, Abdullah Satoğlu, Gazi Özcan, Saime Toptan, Cemal Safi, Bedrettin Keleştimur, Metin Önal Mengüşoğlu, Özcan Ünlü, Nurullah Genç, A. Murat Kuşcubaşı, Şeref Yılmaz, Nurettin Gür Ozanoğlu, Karani Arda katıldı.

Etkinliklere yurtdışından ise; Azerbaycan'dan Doç. Dr. Galibe Hacıyeva ve Elçin İsgenderzade, Kırgızistan'dan Altynbek İsmailov ve Esentur Kılıçev, Kazakistan'dan Bolat Mağazoğlu Sagındykov ve Almas Temirbay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Ayşegül Dinçbaş ve Ayşen Dağlı, Makedonya'dan Erol Tufan ve Slave Dimoske, Moğolistan'dan Dolgormaa Sainbayar, Gümülcine'den Hasan Ahmet, İran'dan Türkeş Avşarlı, Gagavuz Eli'nden Ecaterina Ganeva, Özbekistan'dan Farida Butaeva, Türkmenistan'dan Mahym Rozyyewa,
Kerkük'ten Şemsettin Küzeci, Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti'nden Mutalip Beppaev ile Tataristan'dan Çolpan Çetin katıldı.

Hazar Şiir Akşamları sonrası davetliler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 14:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?