3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Hazar Şiir Akşamları

26-27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılacak 17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları hazırlık toplantısı Valilik'te yapıldı.

Toplantıya Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Vali yardımcısı Bedrettin Özmen, ilgili kurum temsilcileri ile şair ve yazarlar katıldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, 17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'na davet edilen şair, yazar ve panelistler ile tek tek görüşüldüğünü belirterek, hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Öztürk, "Yurt içinden davet edilen şairler şöyle:

'Yavuz Bülent Bakiler, Cemal Safi, Ataol Behramoğlu, Ali Akbaş, Yahya Akengin, Bahtiyar Aslan, Abdullah Satoğlu, M. Ali Eşmeli, Metin Önal Mengüşoğlu, Özcan Ünlü, Nurullah Genç, M. Şeref Yılmaz, Nurettin Gür Ozanoğlu ve Gülşen Yılmaz.'
Yurtiçinden gelmesi kesinleşen bu isimlerin yanında Prof. Dr. İskender Pala, Hilmi Yavuz, M. Şerif Onaran, Talat S. Halman ile görüşmeler devam etmektedir. Bu yıl yurtdışından da geniş bir katılım gerçekleştirmeyi hedefleyen tertip komitesi Azerbaycan'dan Esgane Azimova, Mısır'dan Prof. Dr. Muhammed Harb ve Pakistan'dan Mesud Aktar Sheikh, Nahçıvan'dan Galibe Hacıyeva gibi isimlerle görüşmelerini tamamlamıştır. Türk dünyasından davet edilecekler önümüzdeki günlerde kesin olarak belirlenecektir. Bu konudaki çalışmalar Türksoy'la ortak yürütülmektedir. Tertip komitesince belirlenen ve muhtemel isimler;

Azerbaycan'dan Ramiz Revşen, Yazar-Şair Elçin İskenderzade, Yazar-Şair Kadir Gültekin, Esat Bayram, Slave Dimoske, Bolat Mağazoğlu Sağındıkıf, Esentur Kılıçev, Ayşegül Dinçbaş, Ayşen Dağlı ve Şemsettin Küzeci. Necip Fazıl Kısakürek'in anısına düzenlenen 17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları kapsamında düzenlenecek 'Necip Fazıl Kısakürek' paneline Prof. Dr. Ahmet Buran, Mustafa Miyasoğlu, Bekir Oğuz Başaran, Abdurrahman Şen; yurtdışından, Mısır'dan Prof. Dr. Muhammed Harb, Pakistan'dan Mesud Aktar Sheikh, Azerbaycan'dan Eshgane Azimova, Nahçıvan'dan Doç. Dr. Galibe Hacıyeva, Tataristan'dan Razil Veliyev katılacaktır. Ayrıca panel için Prof. Dr. Mustafa İsen, Prof. Dr. Turan Koç, Prof. Dr. İbrahim Kavaz, Prof. Dr. M. Sayım Tekelioğlu ile de görüşmelerimiz sürdürülmektedir. Elazığ'dan katılacak şairler daha sonra belirlenecektir.

İl dışında bulunan 200 kadar Elazığlı ve Türkiye'nin çeşitli illerinde
bulunan Elazığ dernekleri Şiir Akşamları hakkında bilgi notu ile birlikte davet edilmişlerdir. 17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'na katılacak misafirlerin Akgün Otel'de konaklamaları planlanmıştır. 27 Haziran 2009'da yapılması planlanan Şiir Akşamları ise Hazar Gölü kıyısında İl Özel İdaresi tesislerinde halkın katılımıyla gerçekleştirilecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 11:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?