6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Hazarpınarı içme suyu tesisi yapılıyor

Sivrice İlçesi'nde içme suyu tesisi inşaatına başlandı. hazarbaba dağı'ndan çıkan hazarpınarı içme suyu, halkın hizmetine sunulacak. 

Hazarbaba Dağı'ndan gelen Karaçalı suyuyla ün salan içme suyu için dev bir içme suyu şişeleme tesisi kurulmaya başlandı. Özel girişimci yatırımı olan 'Hazarpınarı İçme Suyu Tesisi' için temel atma töreni yapıldı. Irmaklar Limited Şirketi tarafından yapılıp işletilecek olan tesisin temel atma törenine Kaymakam Samet Ercoşkun, İlçe Belediye Başkanı Hasan Karabulut, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahmut Karataş, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mustafa Canpolat, İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Irmak ve davetliler katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Karabulut, "İlçemiz, Hazargölü, Kayak Merkezi, Batık Kenti ve Uluslararası Hazar Şiir etkinlikleriyle adını duyurmuş bir ilçedir. Bu güzelliklerin yanında yine özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri halkı tarafından içme suyunun güzel olduğu bilinmektedir. Irmaklar Limited Şirketi tarafından yapılan ve temelini attığımız bu tesislerin, 'Hazarpınarı' ismiyle tüm Türkiye'ye ve ülke dışına da adımızı duyuracağı için çok mutluyum" diyerek, temele ilk harcı koydu. 

Irmaklar Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Irmak ise, "Tesisimiz toplam 3 bin metrekare kapalı işletme alanı, 5 bin metrekare su işleme ve ambalajlama alanı olmak üzere yaklaşık 10 bin metrekare alana kurulacaktır. Tesisin maliyeti 1 milyon Euro ila 10 milyon Euro arasında hesaplanmaktadır. Tamamen kendi finansmanımızla bu maliyet karşılanacaktır. 2007 yılı nisan ayında tesiste üreteceğimiz Hazarpınarı içme sularını, halkın kullanımına sunmayı planlamaktayız. Tesiste bardak su, 0.5 litre, 1 litre, 1.5 litre, 5 litre ve 19 litrelik içme suları üretimi yapılacaktır. Yine burada yaklaşık 50 kişi istihdam edilecektir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 12:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?