3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Hedef: 15 bin kilometre

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, iktidarları döneminde bölünmüş yol projesi çalışmalarında 15 bin kilometre yol yapılmasını hedeflediklerini söyledi. 

Yapılan duble yolların trafik kazalarını ve kazalarda yaşanan can kayıplarını azalttığını ifade eden Öztürk, "Bu çalışma kapsamında tabi ki ilimizin de hak ettiğini alması gerekirdi. Nitekim Elazığ-Malatya, Elazığ-Bingöl ve Elazığ-Diyarbakır karayollarında yapılan çalışmalarla bu yollarımız bölünmüş yola kavuştu. Tabii ki bölünmüş yol trafik kalitesini yükseltti. Önceki yıllarda bu yollarda meydana gelen trafik kazalarının, bölünmüş yolların hizmete girmesiyle azaldığını görüyoruz" diye konuştu. 

Elazığ-Maden arasında yapılan bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini belirten Öztürk, "Bilindiği gibi Gezin-Maden arasında bölünmüş yol çalışmaları zorlu bir arazide yapılıyor. Bu yoldaki çalışmaların bazı bölümlerinde tünel çalışmaları yapılacak. Halen Sivrice-Gezin arasında bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar bu bölümün tamamlanması planlanıyor. 2009 yılının sonuna kadar Gezin-Maden arasındaki bölümün de tamamlanmasını planlıyoruz. Tabii ki bu bölgede yapılacak çalışmada coğrafyanın zorluğunu göz önüne almamız gerekiyor" dedi. Milletvekili Öztürk, 2003-2007 yılları arasında Elazığ'da toplam 208 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirtti. 

Arıcak ile Alacakaya ilçeleri arasında bulunan karayolunun iyileştirilmesi çalışmalarının da bu yıl tamamlandığını kaydeden Öztürk, "Bilindiği gibi bu yol güvenlik açısından da büyük önem taşıyordu. Bu yolun iyileştirilmesi ve hizmete sokulması için geçtiğimiz yıl başlatılan yol yapım çalışmaları bu yıl tamamlanıyor. 2009 yılında bu yol asfaltlanarak hizmete açılacak. Böylece iki ilçe arasındaki ulaşımda büyük bir rahatlık sağlanacak" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:32:21
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 16:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?