4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

'Hedef 70 milyonun zenginliği'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tek hedeflerinin 70 milyonun zenginliği olduğunu belirterek, "Rakiplerimiz hangi futbol sahasında oynuyorsa bize de o sahayı verin" dedi.


Elazığ'a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Elazığ Yem Sanayi Fabrikası'nın açılışını yaptıktan sonra Canlı Hayvan Borsası'nın temel atma törenine katıldı. Temel atma törenine Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve oda başkanları katıldı. 5 milyon dolara mal olacak olan Elazığ Canlı Hayvan Borsası'nın temel atma törenine katılan Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada ticaret borsaları denildiğinde akla ticaretin yapıldığı yerlerin geldiğini belirterek, "Ürün borsaları yani hayvancılık ürünlerinin halen alınıp satıldığı yerler modern dünyada ticaret borsalarıdır" şeklinde konuştu.


Hisarcıklıoğlu ve Vali Muammer Muşmal 2010'da tamamlanması hedeflenen Elazığ Canlı Hayvan Borsası'nın temelini butona basarak gerçekleştirdi. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) binasında 'Küresel Finansal Kriz ve Türkiye'ye Etkileri' konusunda bir konferans veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyanın 17 büyük ekonomisi arasında olduğunu belirterek, hedefin Cumhuriyet'in 100. yılında ilk ona girmek olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
"Bunu başaracak güçteyiz. Yaparız. Bizim bir tek hedefimiz var. Bu 79 milyon insanın zenginliği. Zengin olmanın yolu da güçlü ekonomiden geçer. Biz bir tek şey istiyoruz. Para, pul istemiyoruz, hiç bir şey istemiyoruz. Rakiplerimiz hangi futbol sahasında hangi statlarda bu maçı oynuyorlarsa bize onu sağlayın. Bakın bakalım Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokuyor muyuz, sokmuyor muyuz. Bakın bakalım Türkiye'yi lider ülke yapıyor muyuz,yapmıyor muyuz."


Hisarcıklıoğlu Ticaret Borsası'na 30 yıldır kayıtlı yaklaşık 20 üyeye teşekkür plaketi

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 10:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?