4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Hedef örnek kent olmak

Elazığ Belediyesi kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte hava kalitesinin korunması ve hava kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hayati Aydın, Elazığ'ın bu konuda örnek bir kent olmasını hedeflediklerini vurguladı. 

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri hava kalitesinin korunması ve hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla bir dizi tedbir alarak uygulanması için çalışma başlattı. 

2872 sayılı Çevre Kanunu doğrultusunda çıkarılan Hava Kalitesinin Korunması Yönetmenliği, Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmenliği ve Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmenliği gereğince, gerekli denetimleri yapan Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri kış aylarında vatandaşların temiz bir hava solumasını ve Elazığ'ın bu konuda örnek olmasını hedefliyor. 

Hava kirliliğinin havadaki yabancı maddelerin insan sağlığına, canlı hayatına ve ekolojik dengeye zarar verecek şekilde bulunması olduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hayati Aydın, İnsanların üretim ve tüketim aktiviteleri sırasında ortaya çıkan atıklarla hava tabakasının kirlenerek canlı hayatını olumsuz yönde etkilediğini kaydetti. Aydın, hava kirliliğinin önlenmesi konusunda şu bilgileri aktardı:
"Sanayi tesislerinin bacalarına filtre takılması sağlanmalı; evleri ısıtmak için yüksek kalorili kömürler kullanılmalı; her yıl bacalar ve soba boruları temizlenmeli; kapı, pencere, çatı ve bina izolasyonuna önem vermeli; kullanılan kalorifer kazanlarının ve sobaların TSE belgeli olmasına dikkat edilmeli; doğalgaz kullanımı yaygınlaştırılarak özendirilmeli; kalorisi düşük olan ve havayı daha çok kirleten kaçak kömür alınmamalı; kalorifer kazanlarının periyodik olarak bakımı yapılmalı; kalorifercilerin
ateşçi kurslarına katılarak sertifika almaları sağlanmalı; yeni yerleşim yerlerinde merkezi ısıtma sistemi kullanılmalı ve toplu taşıma araçları yaygınlaştırılmalıdır."

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?