3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Hisarcıklıoğlu'ndan teşvik sözü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de seçimler noktasında en demokratik kurumun TOBB olduğunu savunarak yeni çıkacak sektörel bölgesel proje bazlı bir teşvik politikası için hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Elazığ Akgün Otel'de 'Ekonominin 2009 yılı beklentileri ve çözüm önerileri' adlı bir konferans verdi. Konferansa çok sayıda oda başkanı, sivil toplum örgütlerinin temsilcisi, işadamı ve siyasi parti il başkanı katıldı. Toplantıda konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Suat Öztürk, ETSO'nun Elazığ'ın yüz akı ve prestiji olduğuna işaret etti. Öztürk, bunları vizyonla projelerle ispatladıklarına dikkati çekerek, projelerle Türkiye'ye damgasını vurduklarını ve
Türkiye'de ilk 30 oda arasında yer aldıklarını söyledi. Öztürk, "Bunlar fiziki yapısı ile içindeki lüks yapısı ile değil esnafımıza, tüccarımıza, işadamlarımıza, sanayicilerimize vermiş olduğu hizmetlerle gerçek anlamda Elazığ'ın lokomotifi olmuştur" dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye'de seçimler noktasında en demokratik kurumun TOBB olduğuna işaret ederek, Türkiye'de yapılması gereken reformların başında Seçim Yasası'nın geldiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Hepimiz biliyoruz ki, milletvekili seçiminde söz sahibi miyiz? Seçebilme hakkınız var mı? Önünüze fiks menü geliyor, fiks menü oynuyorsunuz o kadar. Halbuki eğer demokrasinin daha üst noktası ile ben kendi vekilimin bana bağlı olmasını isterim en iyi yönetim bu. Eğer söz sahibi olamazsak,
kendi vekilimiz de bizi dinler mi" diye konuştu.

SEKTÖREL BÖLGESEL TEŞVİK ÇIKACAK


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni çıkacak olan sektörel bölgesel proje bazlı bir teşvik yasasının hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, ''Bu da Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Teknoloji Üniversitesi TEBAV işbirliği ile yapılacak" şeklinde konuştu.
Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu ülkenin hala bir sanayi envanteri yok. Türkiye'deki kurulu güç kapasitesi nerede, ne kadar, nasıl? Bilinmiyor. İnşallah Sanayi Bakanlığı ile birlikte bunlar yapılacak. Teşvikte de sektörel bölgesel ve proje bazlı olması lazım. Elazığ'da neyi teşvik edeceksek onu teşvik etmeliyiz. Elazığ'la Uşak'ı bir yaparsak, yatırımlar Uşak'a gider. Elazığ'la Uşak bir değil. Uşak'taki teşvik edilecek sektör ayrı, Elazığ'da teşvik edilecek sektör ayrı. Bu kapsamda İstanbul bile teşvik kapsamına girer. Ama sen İstanbul'a demişsen; dünyanın finans merkezi olacak. O zaman finans noktasında İstanbul'a destek veriyorum dersin, ideali bu. Bu gecikecekse o zaman 5084'ün bu ayın sonuna kadar uzatılmasına taraftarız. Ama hazırsak, şu anda Sanayi Bakanlığımız ile Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığımız ortak çalışma içinde, inşallah hazırlanır. Hazırlanır ise yeni teşvik politikası hızla devreye sokulacak, bunu bekliyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 13:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?