5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

İdiz'in katılmadığı oyun iptal!

Elazığ'da sahnelenecek olan ve başrollerini Can Gürzap ile Nurseli İdiz'in paylaştığı 'Evliliğe gelince' adlı oyun Nurseli İdiz'in kente gelmemesi nedeniyle iptal edildi.

Elazığ'da daha önce planlanan ancak 8 Mart'ta meydana gelen ve 42 kişinin ölümüne neden olan 6.0 büyüklüğündeki deprem nedeniyle sahnelenemeyen 'Evliliğe gelince' adlı oyun, yine sahnelenemedi. Elazığ, Diyarbakır ve Şanlıurfa turnesinin ilk ayağına oluşturan Elazığ'a oyunculardan Nurseli İdiz'in katılmaması üzerine oyun sahneye konulamadı. Nurseli İdiz'in mazeret bildirmeden turneye katılmaması, oyunun başrolünü paylaştığı Can Gürzap tarafından tepkiyle karşılandı. Nurseli İdiz'in gelmemesine tepki gösteren Tiyatro Sanatçısı Can Gürzap, mesleğine saygı göstermeyenlerin böyle yaptığını söyledi.

Tiyatronun ortaklarından Ali Temiz ile Elazığ'a geldiğini belirten Can Gürzap, İdiz'in gelmemesi nedeniyle tiyatro oyununun büyük bir darbe aldığını dile getirdi. Gürzap, "Oyunun başrol oyuncularından birisi olan Nurseli İdiz'in turneye gelmedi. Bütün bir gece yapılan telefon konuşmalarında kendisi ikna edilemedi ve burada tiyatroya büyük bir darbe indirildi. Tabi benim en büyük üzüntüm biz geçen sene gelecektik ama depremden sonra doğal olarak turneyi iptal etmek zorunda kaldık. Ben daha önce Elazığ'da birkaç kez turne yaptım, hatta bunların birisi çok uzun sürmüştü. Bu oyun için insanlar bilet almışlar, yerlerini ayırmışlar, gerek Elazığ'da olsun gerek, Şanlıurfa'da ve gerekse Diyarbakır'da olsun insanlar biletlerini almışlar. Biz başrol oyuncusunun gelmeme isteği nedeniyle burada bu sanat severlere karşı büyük bir mahcubiyet ve utanç yaşamaktayız. Tiyatroya yapılan davranıştan dolayı da büyük bir utanç yaşamaktayım. Daha önce de bu kişi ile aramızda bazı sorunlar olmuştur, perde son anda açılmıştır. Problemler yaşanmıştır. Fakat bunları kendi içimizde halletmeye çalıştık. Ama iş bizim halletmeme sınırlarımızın dışına çıktığı için bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum ve bilet satışlarını yapanlardan özür dilerim" dedi.

42 yıldır sahneye çıktığını söyleyen Tiyatro Sanatçısı Gürzap, daha önce de buna benzer bir olay yaşadığını söyledi. Gürzap, "Bir kez daha bu hanımla oyun iptali yaşadım. Bir sanatçı için, bir tiyatrocu için, gerçekten mesleğini seven tiyatrocu için bu çok ağır bir darbe. Zaten tiyatronun çok zor yapıldığı ülkemizde kendi içimizden vurulursak o zaman ne yapabiliriz? Bu benim için en ağır neden. Bu tür olaylar seyirciyi tiyatrodan soğutur. Oyunlarımızı oynayamıyoruz bu kadar yol yaptık geldik. Arkadaşlar sabahın köründe uçağa bineceklerdi, onların gelmemelerini sağladık: Bende zaten bu akşam dönüyorum. Tekrar bütün bu kentlerin hem yetkililerinden, görevlilerinden ve seyircilerinden özür diliyorum" şeklinde konuştu.

Tiyatronun ortağı Ali Temiz ise ellerinde olmayan nedenlerden dolayı oyunu iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Temiz, "Perdenin açılması gerekiyordu. Muhtemelen bu arkadaşımızla artık bizim bir daha bir araya gelme şansımız yok. Tiyatroya yapılacak en büyük saygısızlığı yapmıştır. Bir daha öyle bir aktrisle bizim tiyatronun bir arada olması mümkün değil. Bizim sadece bu turne değil, Trakya turnemiz vardı, İstanbul oyunları vardı, muhtemelen hepsi iptal edilecek. Şu an telaffuz etmek istemeyeceğim bir takım kaprislerden dolayı eğer bir aktör ya da aktrist gelmiyorsa oyuna zaten onun kendi mesleği ile olan ilişkisini kendisi bitirmiş anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 16:35:28
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 17:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?