4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

İki kardeşin örnek azmi

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Yılmaz, kardeşi Fırat Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Yılmaz ile aynı üniversitede görev yapıyor.

Bir öğretmen babanın biri profesör diğeri doçent olan iki çocuğunun aynı üniversitede görev yapması azmin zaferi olarak değerlendiriliyor.


Öğretmen maşı ile iki evladını bilim adamı olarak yetiştiren emekli öğretmen Mehmet Yılmaz da bir zamanlar Elazığ'ın en başarılı öğretmenleri arasında yer aldı. Daha lise çağlarında TÜBİTAK'ın açmış olduğu yarışmalarda dereceye giren iki kardeş şimdi Fırat Üniversitesi'nin en önemli birimlerinde görev yapıyor. Fırat Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Yılmaz, doğup büyüdüğü Elazığ'a hizmet etmenin büyük mutluluğunu yaşadığını belirterek, ''Vefa borcumuzu ödemeye hazırız'' dedi.
Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Yılmaz ise, öğretmen bir ailenin iki çocuğundan biri olduğunu belirterek, ''Bir öğretmen maaşı ile iki tıp fakültesi öğrencisi okutan bir babanın çocuklarıyız. Çok daha iyi yerlerde okuyabilirdik. Ancak babamın imkanları bu kadardı. Biz de yapabildiğimizin en iyisini yaptık. Önce babamıza sonra doğup büyüdüğümüz ülkemize ve ilimize vefa borcunu ödemeye çalışıyoruz. Ben ve kardeşim, hizmet ederken büyük keyif alıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 12:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?