3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

İlaçlamada son teknoloji

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere son teknolojik yenilikleri üzerinde bulunduran ilaçlama makinesi satın alındı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun katıldığı toplantıda, ilaçlama makinesinin tanıtımını Park ve Bahçeler Müdürü Necmettin Arslan yaptı. Yeni araçla ilgili teknik bilgiler sunan Necmettin Arslan şöyle konuştu: "Gelişmiş teknolojiyi takip ederek yeni bir ilaçlama aracı aldık. Bu makinemizde teknik olarak beş adet püskürtme nozulu bulunmakta. Bu beş adet nozuldan ayrı ayrı yüksek basınçla ilaç püskürtülmekte. Hem larva hem de haşere ilaçlaması yapılabilen bu aracımız 15 -20 metre mesafeye ilaç atabilme özelliğine sahip. 360 derece dönebilirlik ayarlı ve tek kişinin yönetebileceği bir özellikte aracımızın yine çok güzel bir özelliği var. Aracın giremediği yerlere uzanabilen ekipmanlarla ilaçlama yapılmakta"

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise yeni alınan ilaçlama aracının ile hayırlı olmasını diledi. Belediyenin her gün bir yenilikle Elazığlıların huzuruna çıktığını belirten Selmanoğlu, şöyle konuştu: "Gelişen teknolojiyi çok yakından takip ediyoruz. Temiz ve haşereden arındırılmış temiz bir çevre için yeni bir cihazı Elazığ'a kavuşturduğumuz için ayrıca mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Özellikle bitkilerimizin zararlı etkenlerden kurtulup daha da canlanması için bu ilaçlama makinesi önemli bir görev yapacak. Bu aldığımız cihaz işimizi beşte bir oranında düşürüp performansı daha da çok artıracak."

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 18:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?