4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

İlaçları parayla satacağız

Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Yavuz Tatar, eczacıların sorunlarının giderilmesi için bugün Türk Eczacılar Birliği (TEB) ile Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin bir araya geleceğini belirterek yapılacak görüşmelerde olumlu sonuç alınmaması durumunda ilaçları parayla satmayı planladıklarını söyledi.


Yıllardır eczacıların vatandaşlara ilaç vermesine karşılık yaşadığı sorunlar nedeniyle sözün bittiği yere gelindiğini kaydeden Tatar şöyle konuştu:


"Ankara'da yaptığımız eylem sonucunda hükümet, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, sıkıntıların aşılması konusunda Türk Eczacılar Birliği ile bir araya gelinmesi kararı aldı. Bu karar gereği görüşmelere bugün başlanacak. Biz yetkililerden, ilk etapta daha önce üç bakanın imzaladığı ancak yürürlüğe konulmayan kamu kurum iskontolarının eczacıların üzerinden kaldırılmasını, ödemelerde avans sistemi olarak uygulanan yüzde 75'i peşin, yüzde 25'i kontrol sonrası uygulamasının, çünkü eczacılar ilaçtan yüzde 5 veya 6 oranında para kazanıyor. Yüzde 25'lik alacağının içeride kalması sıkıntıları arttırıyor. Bazı eczacı arkadaşlarımızın 2005'ten bu yana kontrol edilmeyen faturaları bulunuyor. Muayene ücretlerinin eczacılar yerine hastaneler tarafından alınması, reçete onay sisteminde yaşanan sıkıntıların giderilmesi, sıralı reçete uygulamasının devam etmesi gibi taleplerimizin kabul edilmesini isteyeceğiz. Bu taleplerimizin kabul edilmesi durumunda sıkıntılarımızın önemli bir bölümünü aşmış olacağız. Ancak bunların kabul görmemesi durumunda biz de sıkıntılarımızı gidermek amacıyla farklı bir eylem yapacağız. Bu eylemimiz protokol imzalamadan ilaç satışı şeklinde olacaktır. Vatandaş bizden reçetesinde yazılı olan ilaçları parasıyla alacak, bu ilaçların bedelini devletten talep edecek. Böylesi bir uygulama vatandaş açısından çok büyük sıkıntılar yaşanmasına neden olacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 18:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?