3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

İlk etapta 56 fırıncı

Elazığ'da ilk etapta 56 fırıncı esnafı, hükümet tarafından hazırlanan ve KOSGEB destekli olarak verilen krediden faydalanacak. 

Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı Metin Dağhan, KOSGEB statüsündeki esnaflara verilmesi planlanan kredinin esnaflar için can suyu olduğunu, dosyası kabul gören esnafa 25 bin YTL kredi verildiğini belirterek şunları söyledi: 
"Hükümetin, ülke genelinde esnafların yaşadıkları sıkıntılarını giderme, yaptıkları üretimi arttırma amacıyla KOSGEB statüsündeki işletmelere verdiği krediden ilimizdeki fırıncı esnafının da faydalanmasını planladık. Odamızda hazırlanan 88 dosya ile birlikte üyelerimize destek olarak hazırlattığımız 17 dosya ile toplam 105 dosyamızı kredi kullanmak talebiyle ilgililere teslim ettik. Bu çalışmamızın sonucunda ilk olarak 56 dosyamız onaylanarak kabul edildi. Onaylanan dosyaların sahiplerine 25 bin YTL kredi faizsiz olarak verilecek. Esnaflarımız aldıkları krediyi 18 ayda eşit taksitlerle geri ödeyecek. Bu tabloya baktığımızda kredi kullanan esnafımız aylık 1.388 YTL geri ödeme yapacak. Elazığ'a bayram öncesi 2.5-3 milyon YTL sıcak paranın girmesi tabi ki ekonomimiz adına olumlu olacak. Bize bu çalışmalarımız kapsamında önemli desteği olan Sanayi ve Ticaret Bakanı Danışmanı değerli hemşehrimiz Orhan Çakmak'a teşekkür ediyorum" dedi. 

Dağhan, içeri verilen dosyaların 56'sının kabul gördüğünü kaydederek, "Bakanlığa sunduğumuz dosyaların 56'sı kabul gördü. Kalan dosyaların da önümüzdeki günlerde kabul göreceğine, esnafların da alacakları kredilerle sıkıntılarını azaltacaklarına inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 15:16:37
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 15:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?