3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

İndirimli satışlara inceleme

Mağazaların yaptığı indirimli satışların belirli bir yetki kapsamında ve belirli bir dönemi kapsaması için çalışma başlatıldığı açıklandı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Ali Şekerdağ, yılın belirli dönemlerinde mağazaların indirime giderek satış yapması gerektiğini belirtti. Şekerdağ, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Elazığ'daki mağazalarda, belirli dönemlerde indirim yapılarak vatandaşlara satış yapılıyor. Ancak bu indirimlerin, yılın belirli dönemlerinde değil yılın 365 günü yapıldığını görüyoruz. Biz bu konuda bir birliktelik sağlanması için ilgili Bakanlığa bir teklifte bulunduk. Bakanlık da bu konuda bir çalışma başlattı. Ancak şu anda henüz bu konuda bir netice alınmış değil. Mağazalar bize indirim yapmak için yetki talebinde bulunur. Biz de oda olarak bu talepte bulunan mağazalara, indirim süresi talebinde bulunduğu süre için yetki verir ve indirimli satış yapmasını sağlarız. Böylece hem birliktelik sağlanmış olur, hem de haksız bir rekabetin önüne geçilmiş olunur. Gerçi serbest piyasa var ve esnaflarımız bu konuda istediği ürünü istediği fiyata satabilir. Ancak biz esnafların bu konuda birlik içinde olmasından yanayız."

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 17:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?