3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

İnşaatlara sıkı denetim

Elazığ Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı teknik elemanlar yaz sezonu ile birlikte artan inşaatların denetim ve kontrollerini yoğun olarak sürdürüyor.


Güvenli binalar oluşturmak amacıyla sürdürülen kontrollerde; inşaatın onaylı betonarme mimari projesindeki boyutları, imar çapına uygunluğu ve projesindeki demirlerinin kontrollerinin gerçekleştirildiği temel donatı vizesi işlemleri yapılıyor. Aynı zamanda dökülen betonlardan numune örneği alınmak suretiyle dayanımlarının tespit edilmesi ve dökülmüş beton tabliyelerinin test çekiciyle yerinde kontrolü sürdürülüyor. Elazığ Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Gülşah Özek, müdürlükleri bünyesinde 6 mühendis, 1 tekniker, 1 memur ve 5 işçiden oluşan deneyimli teknik bir ekibin hizmet verdiğini belirterek, denetlemelerde amaçlarının başta Elazığ'a depreme dayanıklı, gecekondusuz, kaliteli ve modern binalar kazandırmak ve teknik ve sosyal altyapısı tamamlanmış, modern bir şehrin gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi. Özek, "Amaç, şehrimizi tarihi ve doğal güzellikleriyle uyumlu yaşanabilir mekanlar oluşturarak 'Örnek şehir' olması yönünde her türlü yeniliğe açmaktır.

Yaz sezonunun başlamasıyla beraber artan başvurular birim bünyesindeki tüm profesyonel arkadaşlarımızla beraber anında değerlendirip işleme konulmaktadır. Sayın Belediye Başkanımız Süleyman Selmanoğlu'nun şeffaf belediyecilik anlayışının bir yansıması olarak vatandaşlarımızdan gelebilecek her türlü öneri, destek veya şikayetlerin bizlere daha çabuk ulaşması için belediyemiz internet sitesinde bu konu ile ilgili mail adresleri ve telefonlar bulunmaktadır. Buradan tüm vatandaşların bizlere ulaşması her zaman mümkündür" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?