4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

İş adamından örnek davranış

Daha önce kendi adına yaptırdığı Fen Lisesi, öğrenci yurdu ve Anadolu Lisesi bulunan iş adamı Kaya Karakaya, şimdi de beş okul birden yaptırarak örnek teşkil edecek bir davranışa imza attı.


Karakaya tarafından toplam 3 milyon YTL tutarında 2 lise, Elazığspor Lisesi bahçesine öğrenci yurdu, bir ilköğretim okulu ve bir anaokulu yaptırılacak. Okulların yapımı için Vali Muammer Muşmal'ın makamında düzenlenen imza protokolünde rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Kaya Karakaya'nın vekili Serkiz Lazoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş da hazır bulundu. Vali Muammer Muşmal, Kaya Karakaya'nın eğitime verdiği bu önem ve desteğin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, bu davranışın diğer iş adamlarına da örnek olmasını istedi.

Elazığ merkezde hala ciddi oranda okul ihtiyacı bulunduğunu da kaydeden Muşmal "Elazığ'lı hayırsever ve en önemli iş adamlarımızdan Sayın Kaya Karakaya'ya teşekkür etmek istiyorum. Zira bugüne kadar Kaya Karakaya Fen Lisesi ve Kız Öğrenci Yurdu, arkasından Kaya Karakaya Anadolu Lisesi'ni yaptırarak Elazığ'a kazandırdı. Yaklaşık 15 gün önce ihalesi yapılarak inşaatına başlanan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nun bahçesinde 18 derslikli Kaya Karakaya İlköğretim Okulu, Elazığspor Lisesi'nin bahçesine öğrenci yurdu, arkasından Fevzi Çakmak ve Yıldızbağları mahallelerinin ortak kullanabileceği 18 derslikli lise ve ayrıca Mustafa Paşa Mahallesi'nde 18 derslikli bir okul yaptırmayı taahhüt ettiler.

Eminiz ki bunun arkası gelecektir. Kendisi biraz rahatsızmış. Kendisine acil şifalar ve uzun ömürler diliyoruz. İnşallah yaşadığı müddetçe hemşehrilerine böyle güzel hizmetler yapmaya devam edecek. Bu davranışın diğer hayırseverlere, iş adamlarımıza örnek teşkil etmesini diliyorum.

Bize göre en büyük yatırım geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize yapılan yatırımdır. Elazığ merkezde hala ciddi şekilde okula ihtiyaç vardır. Bu vesileyle gerek Elazığ içinde bulunan, gerekse Elazığ dışında yaşayan tüm hayırsever iş adamlarımıza bu yarışa katılmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş ise, 37'nci hayırseverin yaptırdığı okulun protokolünü imzaladıklarını söyledi. Karakaya'nın anaokuluyla birlikte toplam beş okul yaptıracağını belirten Büyükbaş,"Daha önce yaptırdığı üç okulla birlikte bu ilimiz eğitimine yapmış olduğu sekizinci yatırım. Yani en fazla okul yaptıran isim Kaya Karakaya oldu. Bu sanıyorum Türkiye'de nadir rastlanacak bir olay. Bu hızla gidersek ve devamı da gelirse 2010 yılında Elazığ'da artık okul ihtiyacı kalmayacaktır. Kaya beye teşekkür ediyor, diğer hayırseverlere örnek teşkil etmesini diliyorum" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Vali Muşmal, Milli Eğitim Müdürü Büyükbaş ve Karakaya'nın vekili Lazoğlu okulların yapımı için düzenlenen protokolü imzaladılar.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 12:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?