4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

İş adamları Suriye'ye gidiyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyesi iş adamları, 26-27 Nisan günleri arasında gerçekleştirilecek olan Suriye-Türkiye Ekonomik Forumu'na katılmak üzere Suriye'ye gidecek.

26-27 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programa Elazığ'dan yaklaşık 30 işadamının katılması bekleniyor. ETSO Başkanı Suat Öztürk, 2004 yılında Suriye'ye düzenlenen iş gezisinde son derece olumlu bağlantılar ve ilişkiler kurulduğunu belirterek, bu tarihten sonra Suriyeli yetkililerden çeşitli tarihlerde davet aldıklarını, bu davetlere çeşitli nedenlerle katılamadıklarını söyledi. Suat Öztürk, "Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine yönelik olarak iki ülkenin üst düzey yöneticilerinin yaptıkları görüşmeler sonucunda 26-27 Nisan 2008 tarihleri arasında Şam'da iki günlük Suriye-Türkiye Ekonomik Forumu toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve ülkemizden çok sayıda işadamının katılması planlandı. Biz de ETSO olarak bu toplantıya katılma kararı aldık. Elazığ'dan yaklaşık 30 kişilik bir heyetle bu toplantıya katılacağız. Elazığ heyeti olarak 24 Nisan'da ilimizden hareket ederek Suriye'ye geçecek, bir gün Halep'te kalacak, daha sonra Şam'a geçeceğiz. Şam'da düzenlenecek Suriye-Türkiye Ekonomik Forumu'na katıldıktan sonra ise ilimize döneceğiz" dedi.

ETSO'nun düzenleyeceği Suriye gezisine ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, ETSO Meclis Başkanı Hükmü Şağbanşua, oda yönetim kurulundan 15 üye ile iş adamlarının katılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 16:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?