4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

İşadamı Karakaya vefat etti

Elazığ da en fazla okul yaptıran iş adamı Kaya Karakaya vefat etti. 
Elazığ Valisi Muammer Muşmal, yazılı açıklamasında, Elazığ'da yaptırdığı ve yaptırmakta olduğu okullarla halkın gönlünde taht kuran iş adamı Kaya Karakaya'nın (84) yaklaşık 1 aydır tedavi gördüğü Ankara'daki bir hastanede vefat ettiğini bildirdi.

Eğitim gönüllüsü, hayırsever hemşehrilerini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Vali Muşmal, Kaya Karakaya'ya rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş ise AA muhabirini yaptığı açıklamada, Kaya Karakaya'nın Elazığ'da eğitim alanında fen lisesi, Anadolu lisesi, kız-erkek orta öğretim öğrenci yurdu yaptırdığını, halen bir ilköğretim okulunun inşaatının devam ettiğini söyledi.

Geçen hafta Kaya Karakaya'nın 18 derslikli 2 lise, ortaöğretim öğrenci yurdu yaptırması ve bir ilköğretim okulunun onarılarak anaokuluna dönüştürülmesi için protokol imzaladıklarını anımsatan Büyükbaş, ''Bir eğitim hayırseverini kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Elazığ'a en fazla okul ve eğitim kurumu yaptıran bir hemşehrimizdi. Tüm eğitim camiası adına, tüm öğrenci ve velileri adına kendisine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz'' dedi.

Kaya Karakaya'nın Elazığ'daki vekili iş adamı Serkiz Lazoğlu ise Karakaya ile 45 yıllık bir geçmişleri olduğunu söyledi.

Karakaya'nın iş hayatında ve normal hayatında daima doğru ve dürüst davrandığını ifade eden Lazoğlu, ''Kendisi ile her gün görüşürdük. Geçen hafta yeni okullar için yaptığımız protokol töreninden önce bana 'Eğer iyileşirsem, bu kadar daha okul yaptıracağım' demişti. Kendisini kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyim'' dedi.
Lazoğlu, Karakaya'nın cenazesinin Ankara'da Maltepe Camisi'nden kılınacak namazdan sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceğini bildirdi.

-KAYA KARAKAYA-

Kaya Karakaya, 1924 yılında Elazığ'ın eski yerleşim yeri Harput'a bağlı Beydoğmuş köyünde doğdu. Ortaokuldan sonra bir süre babasının yanında kabzımallık yapan Kaya Karakaya, 1954 yılında betonit imalathanesi kurarak ticarete atıldı.

Evli ve 4 çocuk babası olan Kaya Karakaya, Elazığ'da fen lisesi, Anadolu lisesi, ortaöğretim öğrenci yurdu ve düşkünler yurdu yaptırmış, geçen hafta da 18 derslikli 2 lise ve bir ortaöğretim öğrenci yurdu yaptırılması ve bir ilköğretim okulunun onarılarak anaokuluna dönüştürülmesi işleri için Elazığ Valiliği ile protokol imzalanmıştı.

Kaya Karakaya, ayrıca Çankırı'da Kuran kursu ve halı kursu binası, Ankara'da bir ilköğretim okulu yaptırmıştı. Karakaya, halen Tokat'ın Reşadiye ilçesinde lise binası yaptırıyor

elazığ haber
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 10:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?