3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

İŞGEM Arnavutluk'ta

İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde, 27-30 Mart tarihleri arasında Arnavutluk' un Tiran şehrinde düzenlenecek olan Türk Ürünleri Fuarı'na, Elazığ İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) işletmeleri de katılacak.

İşletmelerin ihracat altyapılarını tamamlama noktasında özverili şekilde çalışmalarını sürdüren Elazığ İŞGEM, işletmelerin kendilerini yurtdışında tanıtımı noktasında büyük önem taşıyan fuar organizasyonlarını da yakından takip ediyor. İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Solmaz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Arnavutluk'un Tiran şehrinde düzenlenecek olan Türk Ürünleri Fuarı'na, Elazığ İŞGEM Çatısı altında üretim yapan ve ihracat anlamında tüm altyapı çalışmalarını tamamlayan Yıltat Baharat, Sono Ambalaj ve Bulutlar Endüstriyel Çelik Eşya işletmeleri katılım gösterecek. Gerçekleşecek olan fuarda Elazığ İŞGEM'e ücretsiz tahsis edilen alanda işletmeler ürünlerinin tanıtımlarını yapmanın yanında, Arnavutluk işadamları ile iş forumları gerçekleştirerek yurt dışına açılmayı hedefliyor. Arnavutluk, 3.6 milyon nüfusuyla küçük bir ülke olmasına karşın, tüketimin fazla olduğu bir ülkedir. Hızla büyüyen ekonomisi ile Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkeler arasında önemli bir yere sahiptir. Bu pazarı, yapılacak olan fuar organizasyonu ile değerlendirmeyi amaçlayan Elazığ İŞGEM işletmeleri olumlu işbirlikleri ile dönmeyi hedeflemektedir."
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Doğan ATTİLA IP: 88.255.232.xxx Tarih : 2.04.2009 17:11:59

Elazıg İşgemin  her adımda daha da büyüdüğünü görmek bizleri son derece memmun ediyor, yurtdışına açılma çalışmalarında  tüm işliklere başarılar diliyorum. Bu konuda Bulgaristan ve Romanya ile başlatılan çalışmalara bir adımda Arnavutluktan beklemek çok güzel.