3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

İslam'da Aile konferansı düzenlendi

Elazığ'da 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında "İslam'da Aile" konulu konferans düzenlendi.

Elazığ Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İslam'da Aile" konulu konferansı Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacı Müftüoğlu verdi. Prof. Dr. Müftüoğlu, insanın en güzel varlık olduğuna dikkat çekerek, ailenin korunmasında temel unsurun insan olduğunu belirtti.

Müftülük sitesi toplantı salonunda düzenlenen "İslam'da Aile" adlı konferansı Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve çok sayıda kurum müdürü ile vatandaşlar izledi. Konferansta konuşan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacı Müftüoğlu, insanı tarif ederken İslam'da kadın erkek ayrımı yapılmadığına işaret ederek, ''Erkek -kadın ruhu vardır, insan hangi millete sahip olursa olsun en güzel biçimde yaratılmıştır'' dedi.

Müftüoğlu, "İnsan yaratılırken hayvanların hiçbirine benzemez, insan görüntüsü ile çok güzel bir varlıktır. Hangi milletten olursa olsun, o en güzel bir şekilde yaratılmıştır. İnsan Allah ile diğer canlılar arasında eşrefi mahlukattır. Yaratılanların en güzelidir. İlahi üstünlük vardır. Allah'ın yarattığı en güzel şey iradedir, insanın iradesini ortaya koyar kulluğunu ortaya çıkarır. Ailenin korunmasında temel kural insandır. İnsanın mucizesi ilimdir. Eşit sorumluluklarda aile teşekkül etmezse o aile oluşmaz" diye konuştu.

Konferans için Elazığ'a gelen Prof. Dr. Nasrullah Hacı Müftüoğlu'na Müftü Ömer Kocaoğul tarafından Kutlu doğum Haftası anısına bir plaket takdim edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?