3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

İşsizlere 43 kurs açılıyor

Elazığ'da işsiz kadın ve erkeklerin iş sahibi olabilmesine yönelik olarak İş-Kur Müdürlüğü tarafından işgücü yetiştirme kursları açıldığı açıklandı.

İş Kur Elazığ İl Müdürü Eyüp Güler, terzilik, takı tasarımı, aşçılık, bilgisayar programcılığı, otel ön büro elemanı, kaynakçılık, kuaförlük gibi toplam 43 meslek dalında işgücü yetiştirme kursları açtıklarını, bu kurslara katılmanın tek şartının katılacak erkek veya kadınların işsiz olması olduğunu söyledi. Güler, "İlimizde işgücü elemanı yetiştirmek üzere 2009 yılı içinde toplam 43 dalda kurs açmayı planladık. Bu kursları önümüzdeki haftadan itibaren planlandığı şekliyle başlatacağız. Kurslara katılmak isteyenlerin müdürlüğümüze başvurmaları yeterli olacak. Kursiyerlere kurs süresince her gün 15 TL ücret de vereceğiz. Bu çalışmalarımız kapsamında kurslarını tamamlayacak kursiyerlere kurs bitirme belgesi de verilecek" dedi.

'Kısa çalışma ödeneği' uygulaması kapsamında esnaftan ekonomik kriz nedeniyle sıkıntı yaşayan ve yaptığı işin üçte birini kaybedenlere de yanlarında çalıştırdıkları elemanlarını işten çıkarma yerine kaybını karşılamak kaydıyla maaş desteği verdiklerini belirten Güler şöyle konuştu:

"Esnafın işten çıkardığı işçilerin, esnafın işlerinin düzelmesi durumunda tekrar istihdam etmeleri için maaşlarını biz ödüyoruz. Bunun yanında işi azalan esnafın da, eleman çıkarması yerine bu elemanını elinde tutması, işten yaşadığı kayıp nedeniyle elemanının maaşının bir bölümünü biz ödemek kaydıyla esnaflara destek vermeye devam ediyoruz. İş-Kur Elazığ İl Müdürlüğü olarak bu yıl yapacağımız çalışmalarda Elazığ ekonomisine 1.5 milyon TL katkımız da olacak."
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 10:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?