6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

İsyan ettiren ihmal!

Harput'ta bulunan ve yaklaşık 10 yıl önce restore edilen Ahi Musa Türbesi'nin bakımsızlıktan çürümeye terk edilmiş olmasına tepki gösteren Harput Muhtarı Fevzi Kahraman, "Tarihi Harput şehrine böyle mi sahip çıkılıyor?" dedi.

Tarihi Harput şehrinde bulunan ve yaklaşık 10 yıl önce restore edilen Ahi Musa Türbesi, neredeyse harabeye dönmüş durumda. Her gün onlarca insanın ziyaret ettiği türbenin içindeki duvarlar çatlamış, sıvaları dökülmüş, çatı kısmında bulunan taşlar yıkılmaya başlamış ve içini ise rutubet kaplamış. Harput Muhtarı Fevzi Kahraman, Harput'taki türbenin, daha önceki restorasyonunun iyi yapılmadığını ve Tarihi Harput Şehri'ne yetkililerin ilgisiz kaldığını ileri sürdü.

Kahraman, "Yaklaşık 10 yıl önce restore edilen Ahi Musa Türbesi'nin hali içler acısıdır. Buraya gün içerisinde onlarca ziyaretçi geliyor. Gelenler türbenin bu yıkık, virane ve nemlenmiş duvarlarını görünce serzenişlerde bulunuyorlar. Türbenin etrafı, çatıdan kırılan taşlarla dolu. Türbenin içerisinde ise duvarlar çatlamış, sıvalar dökülmüş ve nem türbenin tüm duvarlarını kaplamış durumda. Bu büyük zatlarımıza böyle mi değer veriyoruz? Tarihi Harputumuz'a böyle mi sahip çıkıyoruz? Yetkililerimiz, buralara gezmeye geldiklerinde, buranın ciddiyet arz eden durumunu hiç mi fark etmiyorlar? Artık Harput ile ilgili gerçekleştirilmeyen sözler duymak istemiyoruz. Harput'a sahip çıkılsın, bu nadide tarih, göz göre göre yok olmaya terk edilmesin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 13:04:04
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 13:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?