4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

İTO üyeleri Elazığ'da

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve İTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri'nden oluşan yaklaşık 70 kişilik heyet, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın daveti üzerine Elazığ`a geldi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindekiler, Elazığ Ticaret Odası'nın davetiyle Elazığ'a geldi. Akgün Otel'de düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan İTO Başkanı Yalçıntaş, Elazığ'daki Vişne Mermeri'nin dünyada eşi benzeri olmadığını belirterek, "Yaklaşık 3.5 yıl önce göreve geldik, Anadolu Yaklaşımı diye bir yaklaşım başlattık biz ve bu çerçevede Anadolu şehirlerini ziyaret ettik. Anadolu'da çok imkan bulunmaktadır. Bu imkanları İstanbul'daki iş adamlarına anlatmak, iyi şehirlerle İstanbullu iş adamları arasında ortaklıklar kurmak, bu şehirlere yatırımlar yapmak için bu çalışmaları yapıyoruz. Elazığ bizim için çok önemli bir şehirdir. Mesela üzüm; burada yetişen üzüm Türkiye'nin başka yerinde yetişmiyor. Başka bir özellik mermer. Elazığ'daki Vişne Mermeri'nin bırakın Türkiye'yi dünyada eşi benzeri yok. Aynı şekilde turizm alanında da ben Elazığ'ın çok büyük alt yapısı olduğuna inanıyorum" dedi.

Elazığ'da çeşitli inceleme ve gezilerde bulunacak olan İTO Başkanı ve beraberindekiler, yarın sabah uçakla İstanbul'a geri dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 19:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?