3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

İzinsiz sondaj kuyusu açıldı, tutuklandılar

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyon sonucunda, izinsiz yerlerde para karşılığı sondaj kuyusu açtıkları ileri sürülen DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'nün 5 çalışanı yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları çalışma sonunda DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Sondaj Şubesi'nde çalışan bazı mühendislerin kurumca yasal olmayan şekilde yasaklanmış yerlere rüşvet alarak kuyu açılması izni verdiği yönünde bilgilere ulaştı. Ekipler, mühendis olarak görev yapan bu şahısların kuyu ve sondaj izni için yetkili oldukları ve çeşitli gerekçelerle vatandaşlardan para aldıkları bilgisi üzerine
çalışma başlattı. Yapılan operasyon sonucunda, A.Ç., F.A.A., A.A., A.A., M.H.A. ve E.K. adlı 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette sorguları tamamlanan şüpheli şahıslar adli mercilere sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren E.K. serbest kalırken diğer 5 kişi, "Örgütlü olarak rüşvet, irtikap ve bu suçlara aracılık etmek" suçlarından tutuklandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?