5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Kadınlar öne çıkmak istiyor

Elazığlı çalışan kadınlar, Türk kadının bir tek 8 Mart'ta değil sürekli hatırlanması gerektiğini savundu.

Elazığ'da halı dokuyup, yufka açarak günlük geçimini sağlayan kadınlar Türk kadınının her türlü zorlukla karşı, karşıya kaldığını belirterek, kadınların daha çok ön plana çıkmasını istiyor.

Halı dokumasında çalışan Seher Azak adlı kadın, kadınların yalnız 8 Mart'ta değil, sürekli ön planı çıkması gerektiğini belirterek, "Birçok kadın hala şiddete maruz kalıyor. Kadına daha fazla iş imkanı verilirse eve katkısı daha fazla olacaktır. Kadınlara her türle imkan tanınsın istiyorum. Kadın olarak erkeklere göre çalışmak daha zor ama halimizden memnunuz. Yeter ki imkan verilsin" dedi.

Halı dokuma tezgahında çalışan Zübeyde Ağaçkıran ise, "Dünya kadınlar günü iyi bir şey ama sadece bir günde hatırlanmasın istemiyoruz. Kadın'a şiddet olmasın her zaman hatırlarsın bayanlar. İş imkanı sunulursa kadın şiddete maruz kalmaz. Kimseye muhtaç olmaz mutlu olur geçinebilir" diye konuştu.

Elazığ'da günlük 200 yufka satışı yaparak geçimini sağlayan 60 yaşındaki Sakine Göngören da, kadınların her gün hatırlanması gerektiğini kaydederek, "Kadına önem verilmeli. Çalışma şartları zor. Ama evimize destek verip çoluk çocuğumuza bakmak zorundayız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2012 Perşembe 17:44:20
Güncelleme :8 Mart 2012 Perşembe 17:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?