30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Kalp hastalarına sıcak uyarısı!

UZMANLAR KALP HASTALARINI YAZ SICAKLARINA KARŞI UYARIYOR

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yavuz Kır, özellikle kalp krizi geçirmiş olan ve kalbinde ritim bozukluğu olan hastaları yaz sıcaklarına karşı uyardı.

Hava sıcaklığının arttığı bugünlerde özellikle kalp ve damar hastalığı olanların dikkat etmesi gerektiğine işaret eden Doç. Dr. Mustafa Yavuz Kır, "Aşırı hava sıcaklığında kalp de ritim bozukluğu olanlar ile hipertansiyonu bulunanlar çok dikkat etmesi gerekir. Özellikle yürüyüş yapanlar özellikle sabah vakti ya da akşam saatlerinde yürümeleri gerekir. Aşırı sıcaklarda yürümek kalp rahatsızlığı olanlarda ciddi problemler oluşturuyor. Bu tür hastaların dışarı çıkmamaları gerekiyor. Özellikle tatile gidecek

koroner kalp hastaları ve hipertansiyonu olanlar aşırı güneşten ve aşırı yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmalıdır. Özellikle güneş çarpmalarından dolayı tuzlu ayran veriliyor. Bu yanlıştır. Hekim kontrolü olmadan böyle uygulama olmamalıdır. Aşırı sıcaklar tehlikeli ritimleri tetikleyebilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 14:19:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 14:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?