6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

'Kan Kardeşim Olur musun?'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından başlatılan "Kan Kardeşim Olur Musun?" adlı kampanyanın ilk gününde, Vali Muammer Muşmal ile Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, ilk kan verenler arasında yer aldı. 

15-22 Eylül tarihleri arasında PTT Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan kan bağışı kampanyasının, MÜSİAD Elazğ Şubesi ve Kızılay ortaklığında yürütüleceği belirtildi. Kampanyanın ilk gününde Vali Muammer Muşmal ile Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, ilk kan verenler arasında yer aldı. Vali Muşmal, kanın tüm canlılar için önemli bir unsur olduğunu belirterek, "Kızılay'ın kan kampanyasını MÜSİAD bugün üstlenmiştir. Elazığ'da kan merkezi açılması için çalışmalarımız devam ediyor. İnsanların günün 24 saatinde kana ihtiyacı olabilir. Bunun için çalışmalar devam ediyor" dedi. 

MÜSİAD Başkanı İbrahim Gök de, insanın kana her an, her saat ihtiyacının olduğunu dile getirerek, "Kan açığının sivil toplum örgütleriyle kapatılacağı düşüncesiyle MÜSİAD-Kızılay işbirliğiyle çalışma yaptık" diye konuştu.
Yetkililer, yaklaşık 500 ünite kan toplamayı hedeflediklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 16:25:29
Güncelleme :19 Eylül 2006 Salı 13:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?