3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Kan merkezi kurulacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Elazığ'da bölge kan merkezi kurmayı planladıklarını söyledi.


Temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Genel Başkan yardımcısı Ahmet Lütfi Akar ve İstanbul Maltepe İlçe Başkanı Hanifi Mutlu'yu Elazığ Valisi Muammer Erol havaalanında karşıladı. Vali Muammer Erol, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Küçükali'nin çalışma ziyareti amacıyla kente geldiğini belirterek, "Bu ziyaret sonucunda Elazığ için hayırlı olacak bir iki adım ve kararla günü tamamlamanın nasip olacağını düşünüyorum" dedi.
Küçükali ise Kızılay Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin Elazığ'da bulunduğunu, uzun zamandır kentte bölge kan merkezi kurulmasını planladıklarını söyledi. Vali Erol'un önderliğinde kan merkezi sorununa çözüm bulacaklarını ifade eden Küçükali, "İstanbul'da işadamı olan, aynı zamanda Maltepe Şube Başkanımız Elazığlı Hanifi Mutlu'yu yatırımcı olarak getirdik. Hanifi Bey inşallah kan merkezimizi yapacak. Gezip göreceğiz, karar verilirse elimizde tek tip projeler var. Onlardan uygun
görüleni Valimize arz edeceğiz. Talimatlarını alıp ona göre hareket edeceğiz" diye konuştu.


Vali Erol ve Küçükali, daha sonra, Sivrice ilçesindeki Türkiye Gübre Sanayi AŞ'ye ait atıl tesisleri, il merkezindeki Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'ni ve kan merkezi kurulması planlanan alanı gezdi. Vali Erol, Elazığ ve bölgenin ihtiyacına uygun yeni lojistik merkezi oluşturulması konusunda karar verileceğini umduğunu, böyle bir durumda Valilik olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını bildirdi. Tekin Küçükali de gezdikleri merkezin onarıma ihtiyacı olduğunu gördüklerini söyledi.


Vali Erol'un uygun bulduğu, ileride lojistik merkezi yapılması yönünde talimat verdiği alanı da gördüklerini belirten Küçükali, "Kendilerine Kızılay camiası olarak minnetlerimizi ifade ediyoruz. Gösterilen yeni alanın gerçekten Elazığ ve bölgeye yakışacak bir yer olduğunu tespit ettik. Depolarımızı kısa zamanda oraya taşıyacağız" şeklinde konuştu.


Küçükali, bir gazetecinin bu yönde karar verilip verilmediğini sorması üzerine, "Genel Başkan yardımcısı Ahmet Lütfi Akar, lojistik merkezlerinden sorumlu, aynı zamanda teknik eleman. Özellikle dikkatle takip etti. Orayı depo olarak kullanacağız" cevabını verdi.


Bölge kan merkezi yapılması düşünülen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) ait 480 metrekare arsayı gezen Vali Erol ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, burada 5 katlı kan merkezi kurulmasına karar verdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 10:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?