5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Kanal projesi tamamlanıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Ataşehir Mahallesi'nde yaptırılan Kanal Elazığ projesi tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit Polat, 13 bin 940 metrekarelik alanda Ataşehir Mahallesi İmam Efendi Bulvarı üzerinde, yapımına geçen aylarda başlanan Kanal Elazığ projesinin, 3 bin 200 metrekarelik alanın yeşil alan olarak tasarlandığını söyledi.

Polat, "Ferah ve nezih dinlenme alanları ile bazı bu oyunlarının bulunduğu çalışmada, pergoleler, ahşaptan süs köprüleri ve kameriyeler, yer alırken, estetik zemin döşemesi ile burası daha görsel bir hale getirilecek. Ayrıca İmam Efendi Bulvarı’nda bulunan park alanında şuan korkuluklar kemerler ve köprüler yapılmaktadır. Kademeli olarak projelendirilen kanal ünitelerinin yapımı tamamlanmış özel yalıtım maddelerinin döşenmesinin ardından su doldurularak denemeleri yapılmış havuz dış döşeme çalışmaları devam etmektedir. Yine oturma guruplarında vatandaşlar rahatlıkla dinlenme imkanı bulurken, kemerli dekoratif aydınlatma ile çevre aydınlatma armatürleri sayesinde hemşerilerimiz hem gece, hem de gündüz bu mekandan yararlanma imkanına kavuşacaklar" dedi.

Elazığ’a kazandırdıkları park ve dinlenme alanları sayesinde vatandaşların özellikle yaz akşamlarında buralarda aileleri ile birlikte güzelce vakit geçirdiğini aktaran Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise, Kanal Elazığ projesinin eksik kalan işlerin kısa süre içerisinde bitirilip halkın hizmetine sunulacaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2012 Perşembe 16:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?