3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Kanser tedavi merkezinin açılacak

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Yekeler, hastane bünyesinde yapılan yeniliklerin devam ettiğini, bu çalışmalar kapsamında hastanede kanser tedavi merkezinin hizmete alınmasının planlandığını bildirdi. 

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Yekeler, hastanede açık kalp ameliyatlarına başlandığını belirterek, "Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bünyemizde tüm tıbbi müdahaleleri yapmanın gayretindeyiz. Bu noktada ilk kez hastanemizde açık kalp ameliyatları yapıldı. Bu ameliyatlarda üç hastaya bypass, bir hastaya ise kalp kapağı müdahalesi yapıldı. Hastanemiz bünyesinde Yanık Tedavi Merkezi'ni kurduk. Bu merkezde yüzde 40'a kadar olan yanıklara tedavi imkanı sunuyoruz. Yoğun bakım ünitemiz olmaması nedeniyle daha ağır derecedeki yanıkları sevk ediyoruz" dedi.

KANSER TEDAVİ MERKEZİ KURULACAK 

Elazığ Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde kanser tedavi merkezinin açılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Prof. Dr. Yekeler, "Bu branşta çalışan doktor arkadaşımız şu anda askerde. Biz de Sağlık Bakanlığı'na, 2009 yılı programına alınması için radyoterapi merkezi kurulması için teklifte bulunduk. Bu teklifimizin kabul göreceğine inanıyoruz. Merkezi yaptığımızda şua (Işın tedavisi) ve ilaçlı tedavi verme imkanı bulacağız. Böylece ilimizde ve bölgemizde bulunan hastalara gerekli sağlık hizmeti sunmanın gayretinde olacağız" diye konuştu. 

Hastane bünyesinde 50 yataklı fizik tedavi merkezinin kurulması çalışmalarında sona geldiklerini belirten Başhekim Yekeler, şunları söyledi:
"Fizik tedavi merkezinin kurulması için ihale yaptık. İhalenin sonucunda merkezin oluşması için gerekli malzemeler alınacak ve kısa bir süre sonra hizmete girmiş olacak. 50 yataklı olarak planladığımız bu merkez, ilimizde ve bölgemizde bulunan hastaların tedavisinde önemli bir görev üstlenecek. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, bugüne kadar yaptıklarımızı bundan sonraki dönemde arttırarak önemli bir merkez haline gelmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. Eksiklerimizi gidererek,yeni bölümleri açarak Elazığ'ı sağlık alanında bölgede önemli bir merkez haline getireceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?