30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Kar altında bile roka üretiliyor

KAR ALTINDA BİLE ROKA ÜRETİMİ YAPILIYOR

Elazığlı Eczacı Mustafa Polat kendisine ait 20 dönüm serada eksi 5 derecede bile roka üretimi yapıp bölge illerine satıyor.

Elazığ-Bingöl karayolu üzerinde 20 dönüm arazi üzerinde sera kurarak kış aylarında roka, yaz aylarında ise biber ve salatalık üretimi yapan Mustafa Polat, teşvik kapsamında seracılara imkanlar tanınması halinde bölge insanına daha ucuz sebze ve meyve yedirebileceklerini söyledi. Polat Elazığ'da 20 dönüm üzerinde yazın salatalık ve biber kışın ise roka üretimi yaptıklarını belirterek, bu havada bile roka üretimi yaptıklarını bildirdi. Polat, "Daha çok Tunceli, Bingöl, Elazığ illerine dağıtım yapıyoruz.

Pazar problemi de yaşamıyoruz. Daha çok bölgeye veriyoruz. İşçilik sıkıntımız var onu da yakın illerden sağlıyoruz. Yaz aylarında 300 ton salatalık üretimi yapıyoruz. Kışın ise 80 bin ile 100 bin deste roka satıyoruz. Genelde teşvik kapsamından çıkarıldı ancak vergiden düşülmesi konusunda çıkarıldı. Genel anlamda yatırımcıların buraya gelmesi lazım. Çok güzel seracılık yapılabilir. Burada geleneksel sistemlerle tarım yapılıyor" dedi.

Mustafa Polat, bölgede özellikle sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Fakat burada seracılık gelişirse, üretim burada olduğu için fiyatlar düşecektir. Üretim burada olmadığı için el değiştirmeden dolayı fiyatlar yükselmektedir" ifadelerini kullandı.

KAR ALTINDA BİLE ROKA ÜRETİMİ YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 16:56:03
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 17:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?