3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Kara'dan özel sektöre çağrı

Elazığ Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara, ağaçlandırma çalışmalarında bölgenin ve Elazığ'ın ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar yaptıklarını belirterek bu alanda özel sektörün devreye girmesi ve fidan üretimini gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara, bu yıl yaklaşık 7 milyon fidan yetiştirdiklerini, bunun yanında geçen sonbahar döneminde 10 ton badem ve 100 ton meşe palamudu tohumu ekimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kara, yetiştirilen fidanların Elazığ'ın yanı sıra bölgeye de dağıtımının yapıldığını da belirterek, "Bölgemizin ve ilimizin ağaçlandırılması çalışmalarında bizim çalışmalarımızın yanında özel sektörün de üretim yapması gerekir. Özel sektörün devreye girmesiyle birlikte bölgenin ihtiyacı hem bizden hem de özel sektörden karşılanacağı için bu alanda yapılan çalışmalarda artış gözlenecektir. Bu yıl ilimizde yapılması planlanan ağaçlandırma çalışmalarında ihtiyacı karşılayabiliriz. Bunun için gerekli hazırlıkları yapmış bulunuyoruz. İlkbahar döneminde ilimizde yaklaşık 1.5 milyon fidan dikimi söz konusu. Tabii ki bunun için gerekli altyapı çalışmalarını da yapmış bulunuyoruz. Bütün bu çalışmaların amaçlanan neticeyi alması için yapılan çalışmaların korunması gerekir. Sadece fidan veya tohum dikilmesi yeterli olmaz. Dikilen her fidanın korunması ve bakımının yapılması gerekir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 17:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?