3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Katledilen 6 kişi toprağa verildi

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyünde dün öldürülen 6 kişi bugün öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

Cenazeye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Dün, Baskil ilçesine bağlı Karaali köyü Ziver mezrasında akli dengesi bozuk olduğu bildirilen H.Y. ve oğulları N.Y. ile M.Y. bilinmeyen bir nedenle pompalı tüfekle 6 kişiyi öldürmüş 7 kişiyi de yaralamıştı.

Öldürülenler bugün Fırat Tıp Merkezi'nden alınarak ambulanslarla Karaali Mezarlığı'na getirildi. Cenazelerin getirilişi sırasında ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Cenaze namazı köy mezarlığında kılınırken namaz sonrası Konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya: insanların birbirlerini kırmaması gerektiğini belirterek, "İnsanlar birbirlerini kırmasın. Bilenler bilmeyenlere doğruyu öğretecek. Sevgiyi öğretecekler nefreti defedecekler. Ben meslek hayatım boyunca hep silahtan nefret ettim. Buradan söylüyorum ne olursunuz bırakın şu silahı. Eğer o silah olmasaydı bu iş olmazdı" dedi.

Cenazeler omuzlarda bir süre taşındıktan sonra Karaali Mezarlığı'nda defnedildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 15:26:04
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 00:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?