3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Kaymakam eşinden ilçeye eczane

Elazığ`ın Ağın ilçesinde, kaymakam-eczacı evliliği ilçeye eczane kazandırdı. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, nüfusunun büyük çoğunluğunu yaşlı ve emekli vatandaşların oluşturduğu ilçede görev yapan Kaymakam Soner Zeybek, yokluğu ilçede büyük sıkıntı yaratan eczane sorununu, ağustos ayında dünyaevine girdiği eczacı eşiyle çözüme kavuşturdu. 

Kaymakam Zeybek, ilçede 4 yıl önceye kadar hizmet veren, ancak mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle faaliyeti durdurulan eczanenin kapatılmasının ardından ilaç alımlarında problem yaşayan ilçe halkına, zaman zaman sağlık ocağında doktorlar tarafından açılan ecza dolabı aracılığıyla ilaç sağlanmaya çalışıldığını, bunun da 4 yıldır sürekli bir şekilde yapılamadığını ifade etti. Zeybek, kısa sürelerle hizmet veren ecza dolaplarının çeşitli nedenlerle işlevini sağlıklı olarak yürütemediğini söyledi. 

Bu durumun ilçe halkının ilaçsız kalmasına sebep verdiğini, vatandaşların ihtiyaçlarını şehir ya da diğer ilçelerden temin etmek zorunda kaldığını dile getiren Kaymakam Zeybek, şöyle konuştu: 

``Eczacı olan eşim Gülhan Gürbüz Zeybek ile 30 Ağustosta evlendik. Eşimin Manisa`nın Alaşehir ilçesinde eczanesi vardı. Ağın ilçemizdeki eczane sıkıntısını konuştuk ve buranın eczaneye Alaşehir`den daha fazla ihtiyacı olduğuna karar verdik. Eşime ait oradaki eczaneyi kapattık ve burada açtık. Bu şekilde hem ilçe eczanesizlikten kurtulmuş oldu hem de eşimle aynı ilçede yaşama ve çalışma imkanı bulduk. Bu eczane benim ilçeden başka bir yere atamam yapılana kadar devam edecek. Biz gitsek bile bir yolunu bulup, bu eczanenin ilçe halkına hizmet vermesine devam etmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Bu eczane ilçemiz için inşallah hayırlı olur.`` 

Kaymakam Zeybek`in eczacı eşi Gülhan Gürbüz Zeybek ise eşinin ilçeye bir eczane açılması gerektiği fikrini söylediğinde bu ihtiyacın giderilmesi gerektiğini düşündüklerini belirterek, açtıkları eczane sayesinde hem eşinin yanında olduğunu hem de işini yapma imkanı yakaladığını ifade etti. 

Zeybek, ``yıllardır ilçeye bir eczanenin açılmamış olması büyük şanssızlık. Elimizden geldiği kadar ilçenin ihtiyacını gidermeye çalışacağız`` dedi. 

Eczanenin açılmasına çok sevindiklerini söyleyen vatandaşlardan emekli öğretmen Gülsüm Özcan da 4 yıldan beri ilaçlarını çevre il ve ilçelerden minibüsler aracılığıyla getirttirdiklerini, kimi zaman ilaçların kaybolduğunu veya ellerine çok geç ulaştığını anlattı. 

Özcan, verdikleri hizmetten dolayı Kaymakam Soner Zeybek ile eşine teşekkür etti.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 13:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?