30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Keban Barajı rekora koşuyor

KEBAN BARAJI SU SEVİYESİYLE REKORA KOŞUYOR

Elazığ'da bulunan Keban Barajı 35 yıl sonra özlenen su koduna ulaşıyor.

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Keban Hidroelektrik Santrali (HES) İşletme Müdürü Tahsin Yazıcı su seviyesinin 836.45 olduğuna işaret ederek, "Su yönünden rahat bir yıl geçireceğimizi düşünüyorum. Bu değerlerle su gelmeyle devam ederse bu yıl rekor bir üretim olacağını düşünüyoruz. Yine 2 bin metreküpün üzerinde su gelmeye devam ederse baraj kapaklarını açma durumunda kalırız" dedi.

EÜAŞ Keban HES İşletme Müdürü Yazıcı 2010 yılının baraj ve santral yönünden son derece verimli bir yıl olduğuna dikkat çekerek, barajın 1974 yıllından bugüne kadar en yüksek su koduna ulaştığını söyledi.

Yazıcı, "Ocak ayında maksimum 2,8 milyar metreküp su girişi yapıldı. Bu değer bizim için çok iyi. Debi olarak düşünürsek 250 metreküp civarında Ocak ayı ortalama debimiz var. Şubat ayında da aynı debide su gelmeye devam ediyor. İnşallah Mart- Nisan-Mayıs aylarında gelecek su ile maksimum olan 845 seviyesine gelecektir. Geçen yıl 822 civarındadır. Şu an seviyemiz 836.45'tir. Su yönünden rahat bir yıl geçireceğimizi düşünüyorum. Bu değerlerle su gelmeyle devam ederse bu yıl rekor bir üretim olacağını

düşünüyoruz. Yine 2 bin metreküpün üzerinde su gelmeye devam ederse baraj kapaklarını açma durumunda kalırız. Şu an günlük 25 milyon Kw saat üretim yapılıyor" ifadelerini kullandı.

KEBAN BARAJI SU SEVİYESİYLE REKORA KOŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 16:20:04
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 17:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?