6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Keban Barajı'nda sular çekiliyor

Keban Baraj Gölü’nde suların çekilmesi, yöre balıkçılarını zor durumda bırakıyor. Elazığ ve yöresinde havaların yağışsız geçmesi nedeniyle Keban Baraj Gölü’nde su kodu düşüşe geçti.

Barajdan geçimini sağlayan birçok balıkçı, ağlarının boş kalmasıyla mağdur duruma düştü. Keban Barajı’nda su kodunun 829.56 olduğunu belirten yetkililer, rakamın geçtiğimiz yıllara göre düşük olduğunu, asıl yağışları Mart ve Nisan ayında beklediklerini söylediler.

Elazığ-Bingöl Karayolu üzerindeki, Murat ve Keban Barajı’nın birleştiği yerde Örencik Balıkçılık Kooperatifi mensubu çok sayıda balıkçı, teknesini karaya çekerek, su kodunun yükselmesini bekliyor. Yörede balıkçılıkla geçimini sağlayan çok sayıda kişi, daha önceleri günlük 30-40 kilo balık tuttuklarını, su seviyesinin düşmesiyle birlikte bu sayının günlük 3-4 kiloya düştüğünü söylediler. Elazığ’dan motosikletler ile gelerek balık satın almaya çalışan bir grup satıcı, umduğunu bulamazken, bazı balıkçıların tuttukları küçük balıkları yeniden suya attığı görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 16:23:53
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 23:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tamer eryılmaz IP: 85.96.92.xxx Tarih : 23.05.2006 10:26:13
bence elazığın keban barajın daki balıkları korumanın yada halka hizmetin en önemli aşaması aynalı sazan çiftliklerinin kurulması. elazığ sularla çevrili olmasına karşın bir balık lokantası yok.nedeni yazın balığın yasak olması ise gerekli yardımların yapılıp sazan çiftliklerinin kurulmasıdır