3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Keban'da kilim kursu

Keban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV), Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hazırladığı 'El Dokuma Kilim' projesi, Başbakanlık tarafından kabul edildi.

Projenin kabulünün ardından Keban İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde kursiyerler eğitimlerine başladı. Projenin hayata geçirilmesi nedeniyle İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü konferans salonunda yapılan törene, Keban Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Belediye Başkanı Ramazan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kesginer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Demir, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Kaymakam Hüseyin Çakırtaş, 'El Dokuma Kilim' projesi açılış kurdelesini keserken yaptığı konuşmada, "Keban Kaymakamlığımız tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında Keban Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen El Dokuma Kilim projemiz Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kabul edildi. Bu proje kapsamında 6 ay sürecek olan ve günde 6 saat görülecek eğitimle, 25 bayan kursiyerimiz, ayda 170 YTL de harçlık alarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklardır. Bu süre içinde sigortaları tarafımızdan yatırılacaktır. Kurs bitiminde kursiyerlerimiz kendi atölyelerini evlerinde kurarak aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar" dedi.

Tören Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 13:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?