7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Keban'ı yüzerek geçen vekil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Keban iskelesinden 870 metre uzaklıktaki Ağın iskelesine yüzerek geçti. Çetinkaya, Keban Baraj Gölü ortasında feribot görevlilerinin yardım talebini reddetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Keban iskelesinden 870 metre uzaklıktaki, 80 metre derinliğindeki buz gibi suda Ağın iskelesini 17 dakikada yüzerek geçti. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in yüzme sporundaki başarısına rakip olmadığını ileri süren Çetinkaya, kendisinin yüzme sporunda Kürşat Tüzmen'den daha başarılı olduğunu iddia etti ve "Kürşat, denizin tuzlu sularında yüzmüş. Arkadaşımız, iyi sporcu, iyi bir dalgıç ama durgun suda yüzmek zor, deniz suyunda yüzmek daha kolay" dedi.

Çetinkaya, daha sonra Ağın'da incelemelerde bulunduktan sonra yeniden Keban Barajı'nın serin sularına kendini bıraktı. Çetinkaya, yeniden Ağın iskelesinden Keban iskelesine doğru yüzdüğü sırada baraj gölünün ortasında, yorulduğunu düşünen feribot görevlilerinin yardım talebini reddetti. Çetinkaya'yı iskelede partililer karşıladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 13:04:57
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 13:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?