6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Kimsesiz yaşlı kadına şevkat eli

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, eşini 5 yıl önce kaybeden ve ihtiyaçları komşuları tarafından karşılanan 74 yaşındaki Hüseyin Yıldırım'ı ziyaret ederek, önce hastaneye daha sonra huzur evine gönderilmesi için talimat verdi. 

Vali Muşmal, beraberinde Sosyal Hizmetler Müdürü Zeynel Abidin Koç ve Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik, beraberlerinde getirttikleri bir ambulansla kimsesiz yaşayan Hüseyin Yıldırım'ı ziyaret etti. Yıldırım ile sohbet eden Vali Muşmal, tedavisinin ardından huzurevine yerleştirmeyi teklif ettiği yaşlı adama, kendisini tanıyıp tanımadığını sordu. 

Durumunu anlatan Yıldırım, 5 yıl önce karısını kaybettiğini, hiç çocuğu olmadığı için yalnız kaldığını, komşularının kendisine baktığını ve 50 YTL kirayla yaşadığını ifade etti. Bu durum karşısında üzüntüsünü dile getiren Vali Muşmal, "Devlet; kimsesiz, çaresiz, bakanı olmayan, kendine bakamayan yaşlılarımız için, kimsesiz çocuklarımız, gençlerimiz için var. 

Çok şükür, sosyal bir devlet'' diye konuştu. Yıldırım'ı hastaneye yatıracaklarını, tedavisinin tamamlanmasının ardından huzur evine yerleştireceklerini söyleyen Muşmal, ''Parası olsa da olmasa da zaten kontenjanımız oluyor. Yani şu anda bu amcayı alıyoruz, hastaneye yatırıyoruz. Tedavisi bittikten sonra da huzur evine alıyoruz'' dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 11:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?