4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

'Kısaparmak' okul isminde ölümsüzleşti

Elazığ'da uzun yıllar öğretmenlik, eğitim camiasında yöneticilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlerde bulunan sanatçı Fatih Kısaparmak'ın babası Necip Güngör Kısaparmak'ın adı İletişim Lisesi'ne verilerek ölümsüzleştirildi. 

İletişim Lisesi'nin yıllardır Ticaret Lisesi bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, "Bu yıl İletişim Lisemizin müstakil bir binaya taşınması imkanını bularak bu okulumuzu müstakil bir binaya taşıdık. İletişim Lisesi'nin ismini de, Elazığ'da uzun yıllar eğitim dünyasına hizmet veren, yöneticilik ve müdürlük yapan değerli bir eğitimci büyüğümüz olan Necip Güngör Kısaparmak'ın adının verilmesini uygun gördük. Böylece bu eğitimcimize de görevimizi yerine getirdik. Bilindiği gibi Necip Güngör Kısaparmak Elazığlı bir eğitimci olarak ilimiz eğitimine hizmet vermesinin yanında Bakanlıkta da görev yaparak Türk eğitimine gerekli katkıyı sağlamanın gayretinde olmuştur" dedi. 

Daha önce Çubukbey Anadolu Lisesi'nin bulunduğu binaya taşınan ve eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nde boya-badana, cihazların kurulumu gibi bazı çalışmalar devam ediyor. 210 öğrenci mevcutlu okulda sürdürülen çalışmaların eğitim-öğretimi aksatmadığı, tüm tadilat çalışmalarının en geç 15 gün içinde bitirileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 15:33:37
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 15:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?