4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

KOBİ'lere işletme kredisi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Suat Öztürk, KOBİ'lere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) kaynaklarından kullandırılacak krediye ilişkin protokolün imzalandığını buna göre kaynağın KOBİ'lere 1 yıl vadeli ve aylık eşit taksitlerle işletme kredisi şeklinde kullandırılacağını bildirdi. 

ETSO Başkanı Suat Öztürk TOBB'un 100 milyon YTL tutarında bir kaynak ile belli bir sermaye birikimi olan tüm kurumlara önemli bir mesaj verdiğini söyledi. 

ETSO Başkanı Öztürk, Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Odaları Ekonomi Şurası'nda, oda olarak dosya halinde sundukları önerilerin kabul gördüğünü ve iç piyasaların canlandırılmasının ve KOBİ'lerin finanse edilmesinin sağlandığını belirtti. Öztürk, ''Proje ile ilgili TOBB'nin devreye girmesiyle talebimiz, tüm odalar tarafından da desteklenerek bugün önemli bir noktaya gelmiştir'' dedi. 

Öztürk, "TOBB kaynaklarından kullandırılacak krediye ilişkin protokolü imzalayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halk Bankası Genel Müdürü Hasan Cebeci, kaynağın KOBİ'lere 1 yıl vadeli ve aylık eşit taksitlerle işletme kredisi şeklinde kullandırılacağını bildirdi. KOBİ'lerimize maliyeti yıllık yüzde 12.6 tutarındaki kredilerin üst limiti 50 bin YTL olacak ve toplam 5 bin işletmenin yararlanması planlanmıştır. Kredinin kullanımına ilişkin talimatların Halk Bankası şubelerine ulaşması ile birlikte kredilere müracaatlar başlayacaktır. 

Kredilere sadece oda ve borsa üyesi KOBİ'ler müracaat edebilecek olup, kredilerin kullandırılmasında tüm sorumluluk Halk Bankası'nda olacaktır. İşletme kredisi şeklinde kullandırılacak olan kredinin odamız üyesi işletmelere önemli bir destek sağlayacağına inanmaktayım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:17:56
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 18:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?