7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Koç: Elimizin uzanmadığı tek bir il kalmayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Bakan Koç, Onur Hava Yolları’na getirilen uçuş yasağının gelecek hafta çözüleceğini söyledi.

Elazığ Hava Limanı’nda yaptığı açıklamada, tek arzularının Türkiye’yi kültür ve turizm açısından harekete geçirmek olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Koç, "Türkiye, kıymetini bilemediğimiz birçok tabiat ve kültürel zenginliklere sahip. Ülkenin varlıklarını harekete geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Bakan Koç, bu amaçla Elazığ ve Tunceli’ye geldiğini ifade ederek, "3 ayda gerçekleştirdiğim bu ziyaretlerdeki amacım, problemleri yerinde görmek ve ne gibi yardımlarda bulunabileceğimizi belediye başkanlarımız, valilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve bürokratlarımızla görüşüp, tespit ettiğimiz sorunlara hemen bir hal çaresi bulmaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın elinin uzanmadığı hiçbir il kalmayacaktır. Bu zaten benim bakanlık anlayışımda var" şeklinde konuştu.

Bakan Koç, Onur Air’in yurt dışı bağlantılı uçuşlarının yasaklanması konusunda hükümet olarak gerekli girişimleri başlattıklarını dile getirdi. Politikalarının, kasıt aramaktan çok problemi çözmeye yönelik olduğunu kaydeden Koç, "Onların bir iddiası var. Biz de onların bu iddiasının doğru olup olmadığını araştıracağız. Doğru değilse, ne yapılması gerekiyorsa biz de aynı doğrultuda yapacağız. Zannediyorum, turizm mevsiminde bu meseleyi Ulaştırma bakanımız ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü elemanlarımız halledeceklerdir. Kanaatimce bu iş gelecek hafta çözülür" dedi.

Bakan Koç daha sonra karayoluyla Tunceli’ye hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 14:09:05
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 18:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?